Proprietățile imobiliare din Italia: cel mai bun moment pentru a cumpăra

Numărul de proprietăți imobiliare vândute în Italia a crescut în acest an, dar prețurile acestora sunt cu mult sub nivelul de dinainte de criză.

Pentru oricine are în vedere cumpărarea unui imobil în Italia, aceasta este o veste grozavă - chiar acum ar putea fi cel mai bun moment. Este probabil ca prețurile să crească, iar proprietarii de imobile pot aștepta cu nerăbdare o apreciere interesantă a investiției lor în viitor.

Cel mai recent sondaj al Banca D’Italia arată că prețurile sunt stabile și vânzătorii acceptă oferte cu aproape 10% mai mici decât prețurile de ofertă. Imobilele italiene de vânzare se bucură de un interes în creștere, cu 8,4% mai mult în primul trimestru al anului 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Numărul de proprietăți vândute străinilor în 2019 a crescut cu 13,7% față de 2018.

Este din ce în ce mai dificil să găsești imobile cu mai puțin de 130 000 €, care să fie într-o locație bună și să nu necesite investiții suplimentare. Chiar și în cele mai scumpe regiuni, veți găsi însă proprietăți imobiliare la un preț accesibil, în locații mai îndepărtate sau, mai ales, în sud, mai departe de mare.

Cele mai mari prețuri sunt în regiunile din nord și în orașele mari. Dintre acestea fac parte Valle d’Aosta (2.926 euro/m 2 ), Trentino Alto Adige (2.692 euro/m²), Liguria (2.546 euro/m²), Toscana (2.465 euro/m²), Lazio (2.349 euro/m²) sau Sardinia (2.242 euro/m²). Cele mai mici prețuri sunt în regiunile Molise (1.010 euro/m²), Calabria (1.126 euro/m²), Umbria (1.170 euro/m²), Sicilia (1.204 euro/m²) sau Apulia (1.294 euro/m²). (Sursă: www.propertyguides.com).

Foto: OPOLJA/Shutterstock

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: