Creşterea numărului de turişti susţine investiţiile imobiliare în Austria

Turismul este în plină expansiune în Austria, fapt de care profită şi proprietarii imobilelor de recreere.

Anul 2012 a fost pentru sectorul turistic austriac eminamente de succes. Potrivit celor mai recente constatări ale Biroului de Statistică din Austria au intrat în ţară un număr record de turişti străini. A crescut şi numărul localnicilor ca şi-au petrecut concediile în ţară.   Aproximativ 7% din numărul total de angajaţi din Austria lucrează în turism şi împreună cu cei angajaţi în serviciile conexe contribuie cu 7,5 % la produsul intern brut. Aceste date recente ale Biroului de Statistică din Austria sunt o veste bună pentru proprietarii de imobile din locaţii turistice atractive şi pentru potenţialii investitori.  

În funcţie de nevoi, imobilele din Austria se pot împărţii în trei grupe:

  1. Locuite pe toată durata anului, care nu sunt destinate pentru recreere.
  2. Imobile pentru aşa-zisa a doua reşedinţă. Imobilele din această categorie nu trebuie să fie locuite pe tot parcursul anului. Proprietarii pot decide dacă le folosesc exclusiv în scop personal sau dacă le închiriază ulterior.
  3. Imobile de recreere, destinate închirierii ulterioare. 

Să ne oprim puţin asupra imobilelor destinate închirierii ulterioare. Proprietarii îşi procură astfel de imobile în scopul închirierii lor ulterioare sau, în marea majoritate a cazurilor, pentru a combina uzul personal - pe o durată de câteva săptămâni pe an - cu închirierea ulterioară. În cazul achiziţionării unor astfel de imobile se poate solicita returnarea TVA-ului de 20 %, ceea ce este un factor determinant în cazul investiţiei imobiliare.

Trebuie să recunoaştem că austriecii au optat pentru un model foarte ingenios, care aduce beneficii tuturor părţilor implicate. Proprietarii folosesc imobilele în scop personal, pentru petrecerea concediilor, iar  în restul timpului le închiriază turiştilor prin intermediul unor agenţii specializate, încasând venituri importante, care înainte de impozitare pot fi în jur de 5 -7 la sută.  Astfel sunt mulţumite şi administraţiile locale care nu trebuie să rezolve problemele ridicate de insuficienţa locurilor de cazare. Oferta de locuri de cazare creşte datorită acestui sistem, ceea ce aduce un alt efect secundar pozitiv pentru economia locală.   Străinii preferă mai ales staţiunile alpine Kaprun/Zell am See, Schladming/Ramsau am Dachstein, Zillertal/Hintertux sau Gastein. Dar să vedem cum a înflorit turismul, conform statisticilor, în cea mai populară regiune, Kaprun/Zell am See.

Regiunea Kaprun/Zell am See

Conform statisticilor, sezonul 2011/2012 a fost cel mai bun din istorie. Numărul total de şederi peste noapte în regiune a fost de un impresionant 2 247 426, ceea ce reprezintă o creştere de 7.45 la sută. Zell am See/Kaprun anunţă o creştere cu 11,43 %  şederilor peste noapte. Dar a crescut şi numărul de turişti. În decembrie 2012 s-a înregistrat o creştere de la un an la altul de 13,46 %, din care 8,91 % numai în Kaprun.

Dar aceste succese nu se datorează numai condiţiilor de zăpadă tradiţional excelente şi posibilităţilor de schi pe gheţar oferite de Zell am See/Kaprun. Popularitatea extraordinară a regiunii este susţinută şi de o strategie de marketing perfect concepută şi de servicii de calitate ireproşabilă pentru turişti. Kaprun beneficiază de combinaţia atractivă

» Vizitaţi oferta de imobile în regiunea Zell am See/Kaprun.

Dar şi alte regiuni din Austria pot fi mulţumite de evoluţia în domeniul turismului. În perioada ianuarie - noiembrie 2012 Numărul total de şederi peste noapte în Austria a crescut cu 4,3 %, ceea ce reprezintă cea mai marea creştere anuală din 1994. Creşterea numărului de înnoptări a fost înregistrată în toate provinciile austriece. De exemplu, în Viena această creştere a fost de 7,5 %, în Vorarlberg de 6 % şi în Salzburg de 4,9 %.

Din statistici se poate observa şi tendinţa de a folosi hotelurile cu un standard mai mare, cele de patru şi cinci stele, unde numărul de înnoptări a crescut cu 5,2 %. Creşte şi preferinţa pentru vacanţe mai scurte dar frecvente, o treime de turişti preferând sejururi de 5 - 8 zile.  Turiştii străini reprezintă o cotă importantă din numărul total de persoane care îşi petrec concediile în Austria. Dintre aceştia predomină nemţii, turiştii din Italia, Rusia şi Elveţia.

» Vizitaţi oferta de imobile din Austria.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: