Zone turistice din Elveția, în care străinii pot cumpăra proprietăți imobiliare

Există mulți oameni care doresc să dețină un imobil într-o stațiune de schi din Alpi, unde să își petreacă regulat vacanța. O variantă poate fi achiziționarea unui imobil în Elveția, care permite străinilor să cumpere proprietăți imobiliare.

Având în vedere că este vorba despre o confederație, fiecare din cele 266 de cantoane are atât guvern, cât și legi proprii. De aceea, piața imobiliară din Elveția este renumită prin complexitate și reglementări stricte. Cu toate acestea, guvernul elvețian a respins o altă înăsprire a regulilor pentru proprietarii străini de imobile în Elveția.

Străini își pot cumpăra imobile în țara cu cele mai bune stațiuni de schi, dar trebuie să respecte restricțiile impuse la nivel de stat, regiune și localitate. Acestea se raportează, de exemplu, la locul în care se află imobilul sau la tipul acestuia. Proprietarii străini își pot folosi imobilul timp de 6 luni pe an. Imobilele nu pot fi cumpărate pe firmă.

În baza legii Lex Koller (text în germană), a fost implementat un sistem de autorizare prin care străini pot cumpăra doar anumite tipuri de imobile cu suprafețe locuibile de până la 200 m2. Legea Lex Weber nu permite construirea unor imobile de vacanță în localități în care acest tip de imobile se află în proporție de 20 %.

Pentru ca o persoană să poată trăi, lucra și a se retrage la pensie în Elveția, trebuie să solicite un permis de ședere. Deținând acest permis, imobilele devin mai accesibile. Altfel, cumpărătorii străini au la dispoziție doar imobile din zone turistice. Așadar, se pot cumpăra imobile în majoritatea stațiunilor de schi, pentru că acestea se încadrează în zonele turistice. Este vorba despre cantoanele Berna, Graubünden, Obwalden, Uri, Valais și Vaud.

Achiziționarea unui imobil în cantonul Berna

În cantonul Berna se permite vânzarea către străin a 50% dintre apartamentele dintr-o clădire. În stațiunea Grindelwald, prețul imobilului cumpărat trebuie să depășească 750 000 CHF. În localitățile Wengen și Lauterbrunnen, cumpărătorii străini nu își pot cumpăra o cabană, ci doar un apartament. Satul alpin Mürren a închis complet piața imobiliară. În stațiunea Gstaad nu sunt impuse niciun fel de restricții pentru străini.

Achiziționarea unui imobil în cantonul Graubünden

În cantonul Graubünden se află stațiunile Arosa-Lenzerheide și Flims Laax Falera, unde nu sunt impuse niciun fel de restricții pentru străini. Străinii își pot cumpăra imobile și în stațiunile Davos, Klosters și St. Moritz, însă oferta este foarte mică.

Achiziționarea unui imobil în cantonul Obwalden

Și în orașul Engelberg, din cantonul Obwalden, oferta de imobile pentru străini este foarte mică, dar nu sunt impuse niciun fel de restricții pentru aceștia.

Achiziționarea unui imobil în cantonul Valais

În cantonul Valais străini nu au voie să își vândă imobilul timp de 5 ani de la data achiziției (cu unele excepții). În stațiunile și localitățile Saas Fee, Verbier, La Tzoumaz, Les Collons, Nendaz, Veysonnaz, Crans-Montana, Leukerbad, Anzére, Grimentz, Zinal, St. Luc, Chandolin, Champery, Les Crosets, Morgins, Torgon și Val d’Illiez nu sunt restricții locale. Însă este aproape imposibil ca un străin să își cumpere un imobil în Zermatt.

Achiziționarea unui imobil în cantonul Vaud

Nici în cantonul Vaud străini nu au voie să își vândă imobilul timp de 5 ani de la data achiziției. În stațiunile turistice și de schi Villars, Chateau d’Oex și Rougemont nu există niciun fel de restricții locale.

Dacă doriți să cumpărați un imobil în Elveția, vă rugăm să ne contactați. Vom fi bucuroși să vă alegem imobilul potrivit.

Uitați-vă și la oferta imobiliară din alte țări:

•    Imobile în Austria
•    Imobile în Italia

Foto: Alexandre Zveiger/Shutterstock

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: