Saas Fee, Perla Alpilor

Numai 20 de km despart două staţiuni alpine elveţiene, Saas Fee şi Zermatt, ambele situate în sudul Alpilor elveţieni. De asemenea, ambele staţiuni fac parte dintre destinaţiile cele mei căutate de cei care doresc să achiziţioneze un imobil în Elveţia.

Dacă le comparăm, ne dăm seamă că sunt asemănătoare în mare măsură. Ambele orăşele sunt foarte pitoreşti, sunt situate la o altitudine mai mare şi sunt înconjurate de piscurile măreţe şi uriaşe ale Alpilor. Ambele fac parte dintre staţiunile în care zăpada este aproape garantată. Pistele de schi din zonă sunt situate la altitudinea de 3000 m, oferind condiţii de schi şi în lunile în care în altă parte acest lucru este imposibil.

O altă curiozitate este şi faptul că în ambele staţiuni este interzis accesul automobilelor. Posesorii de automobile trebuie să îşi parcheze vehiculele într-un garaj mare, care se află înainte de intrarea în staţiune. Astfel vă veţi putea bucura pe deplin de aerul curat de munte. În timp ce Zermatt este mai mare şi mai cunoscută pe plan mondial, Saas Fee se bazează pe autenticitatea sa. Nu degeaba este numită Perla Alpilor. Vă veţi putea desfăta privirea cu piscurile stâncoase sau cu pantele albe glaciare. Pitorescul este dat şi de faptul că majoritatea caselor au acoperişuri oblice din plăci de piatră, tipice pentru această regiune. Multe dintre aceste case sunt construite din lemn.

„Saas Fee are o mărime rezonabilă şi în acelaşi timp îşi păstrează caracterul de sat. Aceasta diferit de Zermatt. Oamenilor le place Saas Fee tocmai pentru autenticitatea sa, pe care dorim s-o păstrăm şi în viitor,“ spunea primarul Felix Zurbriggen.

Diferit de alte staţiuni din Alpi, Saas Fee nu extinde numărul de pârtii de schi, rămânând la aproximativ o sută de kilometri de pârtii amenajate. Însă, comparativ cu Zermatt, Saas Fee dispune de spaţiu pentru extindere. În ceea ce priveşte construcţia de case noi, în ambele localităţi sunt valabile limite stricte (la fel ca în alte staţiuni de top din cantonul Valais), însă Saas Fee stă mai bine din acest punct de vedere. Majoritatea caselor noi sunt destinate pentru a fi vândute localnicilor, dar se găsesc "portiţe" şi pentru persoanele străine interesate.

Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre transformarea unor imobile existente în reşedinţe de lux. Însă atragerea turiştilor se bazează în principal pe îmbunătăţirea continuă condiţiilor de schi. Telecabina existentă, deja învechită, va fi înlocuită cu una nou, care va avea staţia de îmbarcare direct în incinta parcării centrale. Staţia de debarcare va fi la o altitudinea mai mare decât cea actuală, ceea va însemna 10 - 15 km. de pârtie în plus. În plus, staţia finală va oferi privelişti minunate, inclusiv către apropiatul Matterhorn. Însă totul depinde de faptul dacă acest proiect va fi până la urmă aprobat.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: