Elveția - cea mai bună țară în care se poate trăi

Unde se trăiește cel mai bine din lume? În baza căror aspecte se poate aprecia calitatea vieții și satisfacția oamenilor din țările individuale ale lumii? La aceste întrebări răspunde studiul băncii internaționale HSBC, care analizează experiențele a aproximativ18 000 de emigranți.

În acest an, pe primul loc s-a clasat Elveția, care, după cinci ani, a avansat de le locul opt surclasând Singapore. Însă, din 2011, se află în topul primelor 10 țări. Restul de opt țări sunt în această ordine: Canada, Spania, Noua Zeelandă, Australia, Turcia, Germania, Emiratele Arabe Unite și Vietnam. Comparativ cu anul 2018, Turcia a avansat semnificativ de pe locul 24.

Străinii care s-au mutat în Elveția apreciază buna calitate a nivelului  de viață, stabilitatea politică și situația economică, salariile mai mari și posibilitatea de avansare rapidă în carieră. Un total de 82 % dintre emigranți au spus că, după ce s-au mutat în Elveția, calitatea vieții lor s-a îmbunătățit. Legat de aceasta, 70 % dintre respondenți au apreciat aerul curat și mediul de viață mult mai plăcut. În Geneva, capitala țării, 67 % dintre emigranți se simt mai în siguranță decât în țara lor de origine.

După mutarea în Elveția, la 71 % dintre respondenți le-a crescut salariul, care în medie este de 110 000 dolari pe an, în timp ce media la nivel mondial este de cca. 76 000 dolari.

Singapore, clasat pe locul doi, este cea mai bună opțiune pentru familiile cu copii. 69 % dintre emigranți apreciază faptul că aici copii pot să învețe limbi străine, și 62 % sunt mulțumiți cu sistemul de învățământ de aici.

Canada, s-a clasat pe locul trei mai ales datorită calității vieții și costurilor de viață mai mici. Spania a ajuns în acest an pe locul 4, venind de pe locul 14. Calitatea vieții de aici este demonstrată de faptul că 58% dintre respondenți și-au îmbunătățit sănătatea mentală. Pe locul cinci este Noua Zeelandă, o țară în care puteți avea o viață personală și profesională mai echilibrată, fapt confirmat de 69% dintre imigranți.

Doriți să locuiți în Elveția? Vom fi bucuroși să vă alegem o locuință potrivită și să vă acordăm suport în cumpărarea ei.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: