Croația a redus impozitul pe transferul proprietății imobiliare

Începând cu data de 1 ianuarie 2017, în Croația sunt în vigoare legi fiscale noi, respectiv refăcute. Spre deosebire de multe alte țări, în majoritatea cazurilor, este vorba de simplificarea sistemului fiscal, inclusiv reducerea unor cote de impozit.

Una din modificări este și reducerea impozitului pe transferul proprietății imobiliare, de la 5 % la 4 %. În cazul bunurilor imobiliare vândute în regim de TVA, rămâne în vigoare cota de 25 % TVA (parte componentă a proiectului de pachet următor de modificări fiscale în anul 2018 este reducerea cotei de TVA la 24 %).

Pentru completitudine, adăugăm că guvernul croat planifică implementarea impozitului pe bunuri imobiliare începând cu data de 1 ianuarie 2018. Deocamdată nu se cunosc alte detalii în legătură cu cota planificată și baza de impozitare și nici cu eventualele diferențe în cazul imobilelor utilizate drept locuință principală, respectiv pentru agrement.

Mai multe informații în legătură cu modificările fiscale în Croația în anul 2017 găsiți pe linkul extern în limba engleză, AICI.

Actualizare: De la începutul lui 2019, s-a redus impozitul pe transferul dreptului de proprietate. Acesta este acum 3 %. În același timp, nu s-a implementat nici impozitul pe imobil, așa cu se presupunea și, după toate informațiile, se pare că acest impozit nu va fi implementat prea curând.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: