Cele mai bune stațiuni de schi din Elveția

Este adevărat că Franța și Austria cu ce oferi, însă. din multe puncte de vedere, cu greu depășesc Elveția. Domină aici culisele munților impozanți, o mulțime de sate de munte pitorești, fără acces auto, cele mai bune restaurante montane și, peste toate acestea, pârtii minunate. În același timp însă, Elveția este mult mai scumpă decât țările vecine. Cu toate acestea, cele șase stațiuni de ai jos merită vizitate.

Tot ce este mai bun pentru experți

Verbier se mândrește cu terenuri de freeride aventuroase, la altitudini mari, care prin gradul de dificultate sunt comparabile cu cele din Andermatt. Transportul cu ski-busul este gratuit în oraș. În această stațiune veți găsi hoteluri de lux și facilități de après-ski a și în alte stațiuni, însă prestigiul este baza aci. După schi, cea mai mare animație este în Place Centrale și la stația de îmbarcare a telegondolei Médran.

Foto: Gorillaimages / Shutterstock

Davos - Tot ce este mai bun pentru schiorii avansați

Davos vă întâmpină cu pârtii roșii care au chiar și 12 km lungime și diferențe de nivel de până la 1 800 m. Unele dintre ele traversează păduri și ajung până în vale, alele de desfășoară până la limita golului alpin. Chiar dacă orășelul nu amintește de un sat alpin, oferă însă servicii de calitate pentru petrecerea tipului liber, cum ar fi patinoare artificiale sau bazine de înot.

Villars - Tot ce este mai bun pentru începători

Villars este un domeniu schiabil în care începătorii se pot iniția în schi într-o atmosferă relaxantă. Pantele cele mai line sunt chiar deasupra satului, însă farmecul constă din faptul că și pârtiile de mai sus și mai lungi, sunt și ele ușoare. Școala de schi britanică New Generation oferă nu doar instructori vorbitori de limba engleză, ci și distracție pe măsură. În 2017 s-a deschis un nou centru de petrecere a timpului liber, cu piscine saună și baie de aburi.Foto: FamVeld / Shutterstock

Andermatt - Cele mai bune condiții de zăpadă

Datorită poziției geografice, Andermatt beneficiază de zăpadă de calitate și atunci când în alte stațiuni condițiile sunt nefavorabile. Există aici câteva pârtii roșii, însă restul sunt destinate schiorilor avansați. Orășelul este în continuă dezvoltare, construindu-se multe hoteluri noi. Se construiesc și noi mijloace de transport pe cablu, Andermatt oferind un total de 120 km de pârtii.

Zermatt - Après-ski excelent

În Zermatt distracția continuă seara în baruri și restaurante. O atmosferă de neuitat este oferită de muzica live din baruri ca Hennu Stall sau Cervo. Dacă preferați un pahar de vin, vă recomandăm barul Elsie’s. Căutată și foarte populară este și cârcima Papperla Pub, cu clubul de noapte Schneewittli în subsol. Zermatt oferă, bineînțeles, și multe alte tipuri de distracții. Pârtiile de schi sunt unite cu cele din stațiunea italiană Cervino. Puteți încerca heliskiing, vizita restaurantele montane de calitate, petrece timpul în sate fără acces auto– toate acestea cu o vedere unică către Matterhorn.

Foto: Samot / Shutterstock

Mürren - O atmosferă fermecătoare

Când vă gândiți la un loc de refugiu în munte poate aveți în fața ochilor un sat pitoresc, cu străduțe înguste printre cabane sus în munte, unde zăpada de pe acoperișuri nu se topește niciodată. Și dacă la acestea adăugați vederile impresionante către munții maiestuoși, imaginea este perfectă. Toate acestea le puteți găsi în Mürren. Pârtiile însumează doar 54 km, însă coborârea de pe vârful Schilthorn până în sat este epică. Trecând prin orășelul Lauterbrunnen din vale se poate ajunge în stațiunea Grindelwald-Wengen, unde este valabil același schi pas ca în Mürrenu.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: