Proprietăţile imobiliare de la Marea Adriatică se bucură şi în acest an de un interes mare

Croaţia îi atrage pe investitorii imobiliari prin preţuri accesibile, poziționare şi prin ceea ce oferă. Evident că cel mai mult atrag plajele de nisip şi pietriş, cu apă cristalină. Acest lucru influenţează şi achiziţionarea proprietăţilor imobiliare din Croaţia, interesul fiind concentrat, logic, asupra regiunilor de coastă - Peninsula Istria din partea de nord a Croaţiei, insulele Hvar şi Korcula, Zadar, Bibinje, Riviera Makarska şi Dalmaţia.

Obiectivele cele mai căutate de turiști de află chiar în zona sudică a  insulelor Dalmaţiei de nord, în centura exterioară dintre insulele Dugi otok şi Žirje, în arhipelagul Kornati, un grup de mici insule, insulițe si recife. Acestea au fost numite după cea mai mare insulă a arhipelagului Kornati (32,6 km2). Include 147 de insule, insuliţe şi recife, pe o suprafaţă de aproximativ 300 km2, fiind astfel cel mai mare arhipelag din Marea Adriatică. Cel mai mic recif are numai câţiva metrii pătraţi.

Aceste insulițe albe, de origine calcaroasă, nu au nici un fel de izvoare sau cursuri de apă şi, datorită distribuţiei inegale a precipitaţiilor şi temperaturilor, vegetația este foarte sporadică în perioada verii.

În anul 1980 a fost declarat Parcul naţional Kornati, care include 89 de insule, insulițe şi recifuri (pe 223 km2), ceea ce reprezintă cca două treimi din suprafaţa arhipelagului Kornati. Acest teritoriu a fost declarat parc mai ales datorită caracteristicilor sale geomorfologice şi diversităţii vieții maritime. Unicitatea acestui parc constă prin faptul că intervenţia omului este limitată la maxim.

La intrarea în Parcul naţional trebuie plătită o taxă de intrare. Pentru orice altă activitate facultativă se plăteşte separat. Administraţia Parcului național Kornati are sediul în Murter, pe insula cu acelaşi nume.

Arhipelagul este nepopulat datorită caracteristicilor sale. Există însă câteva aşezări în care localnicii vin pentru câteva săptămâni pe an, numai în timpul sezonului de recoltare . Probabil că ultimii locuitori stabili de pe Kornati au fost romanii, în urma cărora a rămaşi şi ultima construcţie păstrată - Tureta, care a folosit ca turn de apărare.

Până în secolul 18 erau aici câteva sate de pescari iar unele construcţii originale au fost transformate în vremurile noastre în hanuri şi cârciumioare. Marea din jurul Kornati este una dintre cele mai bogate regiuni pescăreşti. Vara, unii proprietarii localnici de terenuri îşi aduc oile aici lăsându-le să se pască liber. Pe unele insule se cultivă măsline, smochine, struguri, iar în unele cazuri chiar şi legume.

Arhipelagul este un rai pentru iubitorii de yachting, aflându-se aici şi două baze maritime, ACI Marina Piškera de pe insula Vela Panitula (chiar în Parcul naţional) şi ACI Marina Žut. În Kornati se află şi multe locuri bune pentru scufundări acvatice.

Croaţia este una dintre cela mai căutate destinaţii pentru vacanţele estivale. Este o ţară cu un peisaj natural divers, turiştii putând vizita multe obiective turistice naturale interesante, fie că este vorba despre peşteri şi zone carstice, sau de poduri de piatră şi cascade. În Croaţia se găsesc şi monumente UNESCO, putându-se menţiona aici Dubrovnik, Hvar sau Lacurile Plitvice.

Din aceste motive, creşte interesul în rândul cumpărătorilor dornici să achiziţioneze proprietăţi imobiliare aici, dar modalitatea de achiziţie este destul de specifică. Se întâmplă destul de frecvent ca imobilele vândute să fie construite la negru şi să nu dispună de documentaţia necesară. De aceea, se recomandă ca achiziţionarea unei proprietăţi imobiliare din Croaţia să nu se facă pe cont propriu sau prin intermediul unei agenţii imobiliare locale necunoscute.  Dacă doriţi să preîntâmpinaţi astfel de probleme la cumpărarea unui imobil în Croaţia, apelaţi la serviciile companiei noastre care îşi ia în sarcină verificarea proprietăţii şi vă asigură servicii juridice complete. Preţurile au crescut semnificativ în ultimii ani, preţurile apartamentelor mai mici începând de la cca. 70 mii EUR.

Vi se par interesante informaţiile privind achiziţionare proprietăţilor imobiliare din Croaţia? Alegeţi-vă imobilul din Croaţia. Dacă doriţi o proprietate imobiliară la mare în alte ţări, căutați informaţii privind posibilităţile de achiziționare a imobilelor în alte ţări:

Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.rellox.ro sau contactaţi reprezentantul companiei Rellox.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: