Parisul îi atrage pe investitorii imobiliari

Metropola franceză Paris a ajuns pe primul loc în ceea ce priveşte investiţiile imobiliare. Astfel, a declasat Londra, care era pe primul loc în interesul investitorilor imobiliari. Acest fapt rezultă din datele brokerilor imobiliari care studiază volumurile de investiţii din ambele metropole europene.

Astfel, volumul de investiţii în Paris din a doua jumătate a anului 2011 a fost de 7,9 miliarde EUR, în timp ce în prima jumătate era de 3,6 miliarde EUR. Cu cele 7,8 miliarde EUR, Londra a căzut pe locul doi.

În prezent, 14 la sută din investiţiile imobiliare europene au loc în Paris. Agenţiile imobiliare au înregistrat cea mai mare creştere la spaţiile comerciale.

S-a observat o înviorare marcantă şi a pieţei imobiliare din Moscova. Dacă în prima jumătate a anului s-au înregistra investiţii de 1,9 miliarde EUR, în cea de-a doua s-a ajuns la 2,6 miliarde EUR. Astfel, Moscova a depăşit Berlinul, trecând pe locul şase în topul destinaţiilor de investiţii imobiliare din Europa.

Însă, conform aprecierilor, interesul pentru Moscova nu se va opri aici. Majoritatea investiţiilor imobiliare sunt operate de către investitorii autohtoni. Dar o dată cu apariţia investitorilor străini, se aşteaptă o altă creştere substanţială.

Dacă pentru Franţa şi Germania anul trecut a fost unul fructuos din punct de vedere al investiţiilor imobiliare, nu acelaşi lucru se poate spune despre Irlanda, Portugalia, Spania şi Marea Britanie.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: