Lago di Garda: proprietăţi imobiliare italiene cu vederi minunate la lac

Dacă preferaţi modul activ de petrecere a vacanţei şi iubiţi soarele, cu siguranţă că veţi agrea un sejur pe malul lacului italian Lago di Garda.

Dacă această regiune v-a suscitat un asemenea interes încât doriţi să reveniţi periodic aici, atunci nu este nimic mai simplu decât să v procuraţi o locuinţă proprie, fie pe malul lacului sau într-unul din orăşele din împrejurimi. Imobilele din Italia sunt ideale pentru iubitorii de soare şi zăpadă, Alpii italieni fiind la o distanţă foarte mică de lac.

Datorită suprafeţei sale de 370 km2, Lago di Garda este cel mai mare lac din Italia, iar dacă doriţi să-l înconjuraţi veţi parcurge 160 de kilometrii. Lacul este situat între Alpi şi Câmpia Pad-ului, desfăşurându-se la graniţa dintre trei regiuni - Trentino-Alto Adige, Veneto şi Lombardia. Lacu Garda este protejat la nord de munții înalți, care îl protejează împotriva vanturilor reci. Dinspre sud pătrunde un curent de aer cald, denumit "Ora", care face din Garda un loc ideal pentru windsurfing. În plus, datorită acestui lucru, creştere aici o floră tipic mediteraneene - măslini, cedrii, chiparoși şi oleandri.

Cu siguranţă că Garda nu-i va impresiona numai pe iubitorii windsurfing, oferind mult mai mult. Lacul este cunoscut şi ca un paradis pentru iubitorii de alpinism sportiv. Datorită climatului, acest sport se poate practica pe tot parcursul anului. În plus, se găsesc aici două mii de pereţi de căţărare, de toate gradele de dificultate. Oraşul Arco este considerat a fi o adevărată bază pentru alpinişti. În plus faţă de alpinism alpinismul propriu-zis se pot încerca şi numeroasele via-ferata - trasee montane pe care se utilizează o tehnică de fixare pe scăriţe sau cabluri metalice.

În zonă sunt şi multe facilităţi pentru ciclism. Cei care au o condiţie fizică bună pot urca de la lac - aflat la o altitudine de 65 de metrii - până la altitudinea de 2 000 de metrii. Şi până acolo ajung traseele de ciclism. Există însă şi facilităţi pentru cei mai puţin antrenaţi, existând o mulțime de trasee de ciclism pe şosea sau în teren. Dar şi practicanţii de patinaj in-line sau drumeţii vor găsi aici condiţii foarte bune. La cel mai înalt munte din zonă, Monte Baldo (2218 alt.), se poate ajunge cu o gondolă unică, care se roteşte în jurul axei proprii.

În jurul lacului Lago di Garda s-au dezvoltat în ultimii ani şi facilităţi pentru practicarea golfului, mai ales datorită afluxului de turişti germani şi elveţieni, care sunt tot mai interesaţi de acest sport. Terenuri de golf se află în principal în partea de sud a lacului.

Posibilităţile de petrecere a timpului liber pe Lago di Garda sunt într-adevăr numeroase. Cu siguranţă trebuie vizitat castelul Arco, care se ridică asupra oraşului oferind privelişti spectaculoase. Demne de interes sunt şi cascadele Varone, aflate la numai trei kilometrii de Riva del Garda. Puteţi face şi o excursie pe Insula Garda (denumită de localnici Borgheze Cavazza Island), în apropiere de orașele Saló şi Gardon, care se mândreşte cu grădini frumoase şi cu domeniile familiei Cavazza. Puteţi vizita şi muzeul uleiului de măsline sau muzeul vinului din Bardolino.

Regiunea este căutată cel mai des de familii cu copii. În afară de scăldatul plăcut în apa lacului sau de plimbările în împrejurimi, există aici şi mai multe parcuri de distracţie cu tematici diferite. Cela mai mare parc de distracţii din Italia este Gardaland, care oferă o serie întreagă de atracţii, iar mai nou şi un delfinariu. Movieland (Caneva World) combină atracţiile cu spectacole de film şi spectacole de cascadorie. Aceasta include şi parcul acvatic Aquaparadise.

Lago di Garda este într-adevăr o destinaţie pentru toată lumea. Oferta este largă şi multe persoane se întorc aici periodic pentru a-şi petrece vacanţa. În plus, Italia este renumită prin bucătăria sa excelentă - hrana uşoară este bogată în salate, paste făinoase preparate în diferite moduri şi desigur neegalabila pizza italiană.

Toate cele menţionate mai sus sunt motivele pentru care regiunea lacului Garda este destul de căutată de investitorii imobiliari. Locaţia reprezintă o combinaţie a mediului montat cu deschiderea către lac, îmbinat cu vegetaţia abundentă şi cu clima mediteraneană. Preţurile apartamentelor încep de la cca. 150.000 EUR, iar preţurile caselor de la cca. 350.000 EUR. Bineînţeles că în zonă se găsesc şi proprietăţi imobiliare de lux, fie că este vorba despre apartamente sau despre vile independente exclusive. Riva del Garda şi Salo pe Lago di Garda sau Como şi Lecco pe Lago di Como sunt unele dintre cele mai cunoscute staţiuni.

V-au stârnit interesul informaţiile privind achiziţionarea unui imobil în Italia, dar încă nu v-aţi hotărât unde să se afle noua dvs. proprietate imobiliară? O variantă interesantă poate fi achiziţionarea unui imobil în Elveţia. Pentru mai multe informaţii despre modul de achiziţionare a unui imobil în străinătate vizitaţi site-ul www.rellox.ro.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: