Interzicerea construcţiilor noi duce la creşterea preţurilor imobilelor de vacanţă din Elveţia

Deţinerea unei cabane în Elveţia este de mult timp un simbol al prosperităţii şi succesului personal. În ultimele patru decenii s-au construit peste 400 mii de cabane - dar acum acest lucru s-a terminat.

În mai 2013 s-a adoptat o lege care restricţionează construirea unor astfel de imobile în regiuni în care numărul de imobile de vacanţă depăşeşte 20 % din suprafaţa construită totală. Elvețienii sunt îngrijoraţi de faptul că dezvoltarea în continuare a activităţilor de construcţii ar putea duce la deteriorarea peisajului alpin local virgin.

Proprietarii de imobile de vacanţă din Elveţia sunt de mult timp ţinta criticii deoarece casele şi cabanele lor sunt goale aproape pe tot parcursul anului. Oraşele şi localităţile doresc să împiedice transformarea satelor alpine pitoreşti în aşa-zise "oraşe ale duhurilor", în care vizitatorii să fie întâmpinaţi numai de uşi şi obloane închise pe străzi pustii.

Conform unor studii, legea privind restricţionare construcţiilor va avea impact în special asupra regiunilor Valais,  Graubünden şi Ticino. Creşterea preţurilor imobilelor din staţiunile alpine elveţiene nu s-a lăsat mult aşteptată - preţurile imobilelor au crescut cu 15 % numai în ultimele luni, însă această creştere este departe de a înceta. Deja preţurile sunt foarte mari, un metru pătrat în cele mai bune regiuni elveţiene costând aproape 20 mii de dolari americani. Comparativ cu această, cabanele din renumitele staţiuni franceze sau austriece se pot cumpăra la numai 4 mii de dolari pe metru pătrat.

Pe lângă creşterea preţurilor imobilelor, restricţiile de construcţie ar putea ajuta şi la dezvoltarea hotelurilor şi pensiunilor, unde se aşteaptă o creştere a cererii pentru cazare. În pofida întăririi constante a francului, este posibil să se aştepte un boom mare în acest sector.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: